Herfst Retreat 4 t/m 6 oktober

 Yoga & plantaardige voeding

Een verzorgd yoga weekeind even niets dan jezelf. 

Met yoga, meditatie, het buitenleven, gezond eten en ruimte voor jezelf? Van 4 t/m 6 oktober organiseert Mirjam van Noordenen van Groene Dingen samen met yoga docente Annalie Vermeer een retreat op een boerderij in Brabant. Nabij een mooi wandelgebied met yogalessen en heerlijke gerechten uit de plantaardige keuken. 
De retreat is 3 dagen en een mooi moment om tot rust en bezinning te komen in het Brabantse landschap.

Tijdens het weekend gaan we aan de slag met onszelf via korte meditatie momenten, yoga en verschillende ademhalingsoefeningen. Lekker bij jezelf komen/zijn en jezelf de ruimte geven en gunnen.

Met toegankelijke Hatha (Flow) yoga gaan we het hele lichaam doorbewegen. Gecombineerd met bewust ademen voel je je na iedere les volledig ontspannen. Door de beoefening van yoga, meditatie en pranayama ontstaan er meer ruimte en rust in lichaam en hoofd. Het even stilstaan, verdiepen in jezelf en in je lichaam, het bewust voedzaam heerlijk eten en in het NU zijn dat is waar met name de aandacht ligt tijdens het weekend. Ontspannen, wandelen in de natuur, genieten van heerlijke plantaardige gerechten. In het moment zijn, op een mooie, rustige natuurlocatie in Brabant.

Deze retreat wordt georganiseerd in samenwerking met Centrum Silentio in Diessen. 

Kosten voor dit weekeind zijn 345,- euro p.p.

Inclusief yoga, pranayama, stilte wandeling, opgedekte bed en handdoek & maaltijden.

Retreat info

Locatie


De boerderij en tuin geven je een gevoel van thuiskomen. Er staan overal bloemen en er is een moestuin waar we onze groenten voor lunch en diner oogsten. We koken grotendeels met groenten van het eigen perceel. Ook de kruiden uit de tuin gebruiken we voor het zetten van heerlijke thee. 
Er zijn op het perceel hoekjes waar je kunt zitten om te lezen en grasvelden om in neer te ploffen. Voel je thuis! Je bent zeer welkom hier.

Haghorst is een boerendorp in Brabant met daaromheen prachtige natuurgebieden. Wij hebben kaarten met wandelroutes en kunnen uitleggen hoe je dichtbij de boerderij door een vogelgebied kunt wandelen. We legge je graag uit hoe je bij de nabijgelegen 'Oisterwijkse bossen' en 'Kampina' komt voor uitgestrekte vergezichten, heide, vennen en kronkelende bospaden. 


Annalie Vermeer -Yoga docente 


Annalie Vermeer is bewegingsdeskundige, kindertherapeut en ervaren yogadocente. Daarnaast heeft ze de bijscholing kinderyoga en pranayama (beheersing van de ademhaling) gedaan. Hiernaast volde ze met succes de opleiding coaching tot leiderschap.

Als moeder van 3 zoons is yoga haar werk waarbij ze met aandacht en enthousiasme iedereen tot bewegen aanzet. Ieder op zijn eigen niveau. Haar 4 jarige Hata-yoga opleiding volgende ze bij Hans het Hart van de Blikopener in Tilburg. 


massages en meer.....Er is een masseur aanwezig op deze retraite. Een massage wordt aangeboden tegen een meerprijs van rond de 70 euro voor een uur en 35 euro voor een half uur. 


Als je het fijn vind is er op deze dagen ook mogelijkheid voor een coachingsgesprek met Annalie. Heb je vragen waar je maar mee blijft lopen? Heb je iets wat je wilt delen met iemand? Maak dan een afspraak met Annalie tijdens de retreat. Hiermee maak je mogelijk ruimte voor jezelf om te delen, jezelf te spiegelen of zelfs tot een inzicht te komen. 

Dag 1

Op 27 september komt iedereen rond 16:00 aan in Haghorst. We ontvangen jullie met een heerlijke snack en een drankje en laten jullie de kamers zien. Er is tijd om even rond te kijken op het perceel en kennis te maken. 
Om 17:30 is er een rustige yogales: met het thema aankomen, zijn waar je bent. 
Daarna is er een heerlijke diner en daarna maken we bij mooi weer het kampvuur aan. Je zult je meteen thuis voelen op onze boerderij. Iedereen is vrij om aan het programma deel te nemen of te kiezen voor een andere activiteit. Voel je vrij en welkom!

Dag 2

Om 8:00 is er een licht ontbijt gevolgd door een yogales en een stukje meditatie.
Na de yoga is er voor wie wil kop koffie of thee en een snack.
Om 12:00 gaan we lunchen waarna iedereen de ruimte heeft om te gaan wandelen, lezen of de omgeving te verkennen. 
Om 17:00 is er weer een yogales gevolgd door het diner. .
Deze dag is het ook mogelijk om een massage te boeken in de middag of avond. 
Als je dit wilt kun je dit alvast doorgeven bij de boeking. Dan maken wij een planning.
Prijs van een massage van 1 uur is 70 euro.

Dag 3 

We beginnen weer met een licht ontbijt gevolgd door yoga.
Na de koffie gaan doen we een mindfull stilte wandeling door het natuurgebied achter de boerderij.
Als we terug komen is er weer een heerlijke lunch.
Na de lunch is er ruimte voor een wandeling, dagtrip of misschien wil je liever op tijd naar huis gaan. Om 15:30 sluiten we af met een snack en een smoothy.