De Groene Kok 

Mirjam van Noordennen

Opgegroeid met een biologisch bedrijf aan huis zit gezonde voeding en ondernemen bij mij in het bloed. 
Ben altijd op zoek naar manieren om de wereld een beetje mooier te maken en bewust te leven. Haal mijn inspiratie uit mooie producten, de natuur, ontmoetingen en vanuit de yoga en mindfullness. 
In mijn werk ben ik graag creatief en een inspirator maar ook een praktische organisator en hands-on.

Ik kook Vegetarisch, Vegan, Ayurvedisch, Macrobiotisch, RAW, met zeewier, en beheers de patisserie. 

Op aanvraag doe ik ook graag tea paring en thee proeverijen. Ge├»nspireerd door een nieuwe stroming die thee bij een gerecht of chocolade serveert. Dit doen we om de smaken van wat je eet nog meer tot zijn recht te laten komen. 

Op dit moment werk ik een aantal avonden in de week bij De Groene Chef in Tilburg. Dit is een Plantaardige keuken in het FoodLab van Bank 15. Daarnaast de catering, Retreats en ZZP opdrachten. Heel veelzijdig maar wel altijd in verbinding met anderen zoals bij mij past. Hieronder zie je met wie ik o.a. samenwerk. 

Ervaring

Waar kom ik vandaan, wat neem ik mee?
In 2015 zette ik mijn bedrijf Groene Dingen op en ontwikkelde het stap voor stap tot wat het nu is. 
Met Groene Dingen ben ik aanjager voor initiatieven voor een duurzame samenleving. In 2015 zette ik vanuit deze visie een klein warenhuis op voor WAAR met een verpakkingsvrije bio winkel,  bio lunchroom en fair trade cadeau winkel. Ik werkte hier als manager met een team van 25 mensen waarvan ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 
Voor aanvang van mijn koks opleiding was ik actief in de horeca, retail, bio voeding, onderwijs en persoonlijke begeleiding/coaching.  
Voor ik startte mijn werk als zzp-er en manager was ik 10 jaar leerkracht en co├Ârdinator bij verbouwingen en bedrijfsveranderingen in het onderwijs.


Koksopleiding

Voor ik aan mijn koksopleiding begon had ik een biologische lunchroom waar we zoveel mogelijk met streekproducten kookte. Ik ben door mijn opleiding  nu officieel gecertificeerd om beroepsmatig aan de slag te gaan in de vegetarisch en biologische keuken. 
Mijn HBO opleiding tot vegetarisch kok deed ik bij VIP Health and Nutrition in Haarlem. 
Ik ben hier opgeleid om prachtige culinaire gerechten te koken en zelf gerechten en pattisserie te ontwikkelen.
De opleiding heeft modules over Ayurveda, Macrobiotiek, Veganisme, Patisserie, voedingsintoleranties, RAW, inmaken, wecken, koken met thee en tal van vernieuwde technieken.

Als ik voor mensen kook of een workshop organiseer kijken ik altijd zorgvuldig wat past binnen de organisatie, groep en/of naar individuele wensen.Samenwerken

Om als zelfstandig kok te blijven leren, omdat samen veel leuker is en om te zorgen dat ik ook grotere opdrachten aan kan nemen.

Public Pie


Voor als ik geen tijd heb om taart te bakken en voor bruiloftstaarten en de lekkerste appeltaart.

www.publicpie.nl

Centrum Silentio 


Yoga
Meditatie
Mindfullness
Coaching 
Gezonde voeding

De Groene Chef


Samen met De Groene Chef in Tilburg geef ik kookworkshops over Plantaardige voeding. 

Werk een aantal dagen per week in de week in de keuken bij deze Plantaardige Chef.

Revitalize Your Life


Hashimoto deskundige