Agenda actueel aanbod 

workshops & retreats

Thee proeverij


Thee proeverij met hapjes over de traditionele thee van prachtige kwaliteit. Het is een kennismaking in de wereld van thee. Vanaf 8 personen geeft groene dingen een thee proeverij op locatie. Inclusief hapjes en uitleg over de theeplant. De workshop gaat dus niet over kruidenthee maar over witte thee, groene thee, oolong, en zwarte thee van de thee plant. 

Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met deze mooie thee kun je hem daarna drinken zoals je een wijtje drinkt. Als je wilt leren om thee te zetten duurt de workshop 3 uur en zijn de kosten 47 euro.

Proeverij van 2 uur
Kosten 34 euro p.p

Detox yoga


Yoga les met oefeningen om je lijf te ontgiften en heerlijke lunch. Na de lunch krijg je recepturen mee naar huis. Als je voor 1 maar inschrijft ontvang je 2 gratis yoga lessen!

Locatie Centrum Silentio Diessen
13 April
10:00 tot 13:00
Kosten 45 euro p.p.

Plantaardig koken deel 2 = VOL

Workshop over tussendoortjes, bakken en snacks maken  in de plantaardige keuken. 

Locatie BANK 15 Tilburg
14 april 14:00 tot 17:00
Kosten zijn 65 euro p.p. 

Cursus plantaardig koken

Cursus van 4 dagdelen voor iedereen die vaker of helemaal plantaardig wil eten.

Kosten 380 euro p.p. 
Datum nog niet bekend. 
Ook mogelijk op aanvraag bij een groep van 8 personen.

Workshop Hashimoto - schildklier problemen 7 april

Tijdens deze kookworkshop leer je hoe je eenvoudig lekkere, gezonde en geneeskrachtige gerechten bereidt die afgestemd zijn op een leefstijl met Hashimoto.

Het is soms een hele klus om vanuit een traditionele voedingswijze je weg te vinden naar een gevarieerd, smakelijk en 'Hashimoto proof' voedingspatroon. Niet in de laatste plaats omdat je vaak ook nog rekening moet houden met de wensen van andere gezinsleden. Dan kunnen we soms wel wat hulp gebruiken.

In deze 3,5 uur durende workshop laat Mirjam van Noordennen professioneel opgeleid vegetarisch en vegan kok, zien - en ga je zelf ervaren - dat je met een paar kleine aanpassingen hele lekkere en gevarieerde gerechten kunt bereiden waarbij niet alleen jij maar ook je gezinsleden profiteren van de gezondheidsvoordelen.

Je gaat kennis maken met misschien voor jou wel nieuwe ingrediënten en technieken. Er wordt gekookt met zoveel mogelijk verse, biologische producten.

De kookworkshop is ook een leuke en ontspannende manier om met andere Hashimoto/schildklier patiënten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Natuurlijk zijn je partner, moeder of goede vriendin ook van harte welkom om mee te doen.

Na afloop van de workshop wordt er gezamenlijk gegeten en is er nog uitgebreid de tijd om vragen te stellen. Iedereen ontvangt bij afloop een mooi vormgegeven digitaal receptenboekje.

Tijdens deze workshop is Brigitte Fillipini- Santegoeds aanwezig. Ze heeft jaren lange ervaring en heeft zelf Hashimoto Ze is orthomoleculair voedingsdeskundige en heeft een programma ontwikkeld na jarenlang onderzoek in verschillende landen waar voeding een groot onderdeel van is. www.revitaliseyourlife.nl   

Wil jij erbij zijn meld je dan snel aan op: groenedingen@outlook.com want er is beperkt plek en vol is vol!Nieuwe ruimte Breda, Bosschstraat 42
Zondag 7 april 12:30 -16:00
Investering 90 euro p.p.

Hashimoto retreat


Retreat op 14, 15 en 16 Juni in Domburg met workshop. Yoga, Chi Neg Qigong, zwemmen, strand. Tijdens de retreat kook ik Hashimoto proof, heerlijke en kleurrijke gerechten.

Yoga retraite in de Provence. 


21 t/m 27 juli kook ik Vegan, glutenvrij en/of Vegetarisch voor jouw als je mee gaat op  yoga vakantie in de prachtige provence. 

Workshops en cursussen

Er zijn workshops en cursussen te volgen voor iedereen die geïnspireerd wil worden, anders wil gaan eten en/of samen gezellig de keuken in wil gaan.
De workshops bestaan o.a. uit korte uitleg/therie, samen koken en een diner.
Actuele informatie over workshops vindt u op deze pagina of Facebook en Instagram
Workshops of cursussen op aanvraag zijn ook mogelijk voor groepen vanaf 8 personen.

P.s. Als u een workshop wilt volgen die inmiddels vol is, kunt u zich toch melden. Wij plannen bij interesse namelijk extra workshop's in. 

Alle onderwerpen vanuit het vegetarisch koksvak zijn mogelijk. Hieronder een greep uit de mogelijkheden.
* Vegetarisch 
* Vegan
* Volwaardig koken, wat heeft je lijf nodig?
* Ayurveda 
* Koken met zeewier 
* Inmaken en wecken
* Burgers en andere 'vleesvervangers'
* Biologisch, volwaardig eten, hoe en waarom
* Diëten en intolleranties (o.a. suikervrij, lactose, glutenvrij) 
* Koken na een voedingsadvies of bij ziekte.
* Persoonlijke begeleiding bij diëtiek. 
* Thee proeverij en thee combineren met gerechten.